Burgare av kindeybönor och cashewnötter

Igår kväll var vi hos Johan och Linn. Vi lagade en bönburgare som är så god och lättlagad.
Recept
Ingredienser:
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning kidneybönor (380g)
1 burk chunky salsa burk ( tropical men vanlig går också bra )
1,5 tesked sambal oelek
200g cashewnötter
1,5 dl ströbröd
1 tsk salt
1/2 dl finhackad persilja
1. Finhacka löken och fräs i stekpanna ca 2 minuter. Pressa i vitlöken och stek. Ta av från värmen.
2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan. Rör ner salsa, sambal oelek och hälften av cashewnötterna. Häll i allt i matberedare och mixa tills det är grovhackat. ( Vi brukar använda en stavmixer) Rör ner ströbröd, persilja och salt. Låt svalna.
3. Forma 8 biffar. Grovhacka resten av cashewnötterna och lägg i biffarna. Stek några minuter på varje sida.