familydaylife

Burgare av kindeybönor och cashewnötter

Publicerad 2016-01-06 09:07:47 i Vardag, Vegansk mat,



Igår kväll var vi hos Johan och Linn. Vi lagade en bönburgare som är så god och lättlagad. 

Recept
Ingredienser
1 gullök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning kidneybönor (380g)
1 burk chunky salsa burk ( tropical men vanlig går också bra ) 
1,5 tesked sambal oelek
200g cashewnötter
1,5 dl ströbröd 
1 tsk salt 
1/2 dl finhackad persilja 

1. Finhacka löken och fräs i stekpanna ca 2 minuter. Pressa i vitlöken och stek. Ta av från värmen. 
2. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt dem i pannan. Rör ner salsa, sambal oelek och hälften av cashewnötterna. Häll i allt i matberedare och mixa tills det är grovhackat. ( Vi brukar använda en stavmixer) Rör ner ströbröd, persilja och salt. Låt svalna. 
3. Forma 8 biffar. Grovhacka resten av cashewnötterna och lägg i biffarna. Stek några minuter på varje sida. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela